Методи за обезкосмяване

Омръзна ли ви да робувате на своите косми? Замисляли ли сте се колко време от живота си прекарвате в обезкосмяване? А ефекта освен краткотраен е и незадоволителен. Колко пъти сте обували дълъг панталон, защото нямате време да си обръснете краката? Или сте пресмятали кога да направите кола маска, за да сте подготвени за една седмица на плажа? И обикновено се налага да оскубете останали косми с пинсета или епилатор, което освен неприятно е и болезнено. А бръсненето е съпроводено със зачервяване и ужасно щипене при влизане в солената морска вода през първите два дни…

Да, има много методи за обезкосмяване. Някои могат да се прилагат успешно в домашни условия – бръснене, кремове за депилация, епилатори, в това число и домашни фотоепилатори. Много хора се доверяват от край време и на колата маска. Какъв е резултатът? На този въпрос може да се отговори само с една дума – временен. Единственият начин да се отървете трайно от нежеланото окосмяване е чрез висок клас лазерна епилация. Подчертаваме „висок клас“, тъй като пазара се напълни с китайски, евтини имитации и апарати от нисък клас, които обещават трайно обезкосмяване за символична сума. Препатилите могат да потвърдят, че дори и след години третиране с лазерни апарати от нисък клас, резултат просто няма.

Това, което ви предлагаме ние в Nude Aesthetic е висококачествена лазерна епилация с Elysion-Pro. Защо си заслужава? Защото освен, че ефекта е траен, процедурата е безболезнена, не си губите времето и се извършва от квалифициран терапевт, а не от самите вас. За да ви докажем предимството на висококачествената лазерна епилация, първо ще се запознаем с най-прилаганите методи за обезкосмяване.

Бръснене

 • Плюсове: Самобръсначките са изключително достъпни. Можете да си ги купите дори от бензиностанцията. Зоните са гладки на пипане.
 • Минуси: Остриетата дразнят кожата. Кожата се изсушава. Можете да се поражете. Космите стават по-плътни и черни с времето. Много често се получава врастване на косми. Растат бързо от 1 до 3 дни. Още на следващият ден след бръснене вече почват да се усещат наболите косми. При избиването на нови косми се появяват зачервявания и пъпчици, особено в чувствителните зони.

Депилиращи кремове

 • Плюсове: Депилиращ крем, спрей или лосион – принципът на действие е, че съдържат вещества, които разтварят протеиновата основа на косъма. Както при бръсненето, можете да ги използвате сами вкъщи. Процедурата е безболезнена (стига да няма реакция на кожата) и лесна.
 • Минуси: Процедурата трябва да се комбинира с компонент за забавяне на растежа (крем за след депилация). Въпреки това, процедурата трябва да се извърши отново най-късно до седмия ден, тъй като пак са избили косми. Не може да използвате депилиращи кремове върху чувствителни участъци. Може да се получи алергична реакция, изгаряне на лигавицата, зачервяване.

Восъчна кола маска

 • Плюсове: Има два вида восък – студен и горещ. Студеният се използва в домашни условия. Горещият е препоръчително да се прилага в салон от козметик, което спестява вашите усилия да се обезкосмявате сами. Ефектът трае между 2 до 4 седмици. Косъмчетата изтъняват с времето.
 • Минуси: Независимо дали правите кола маска със студен или с горещ восък, процедурата е изключително болезнена. Има опасност от изгаряния при процедура с горещ восък. Често се получават врастнали косми. Косъмчетата растат с различна скорост. Често се получават пропуски и се налага да отстранявате останалите косми с епилатор, пинсета или бръснач. Необходимо е да изчакате космите да достигнат определена дължина, за да си правите процедурата. Никога не можете да достигнете гладка кожа, каквато се постига след бръснене или депилация.

Шугъринг

 • Плюсове: Рецептата се прави много лесно вкъщи. Захар, лимонов сок и вода се смесват и се варят до кипване, след което се оставя сместта да изстине за 20 минути. След като се уверите, че сместта е изстинала я нанасяте с шпатула и дърпате обратно на растежа на косъма (както при колата маска). Ефектът трае между 2 до 4 седмици. Космите изтъняват с времето.
 • Минуси: Процедурата е много болезнена. Има опасност от изгаряне, ако сместта не е изстинала достатъчно. Възможни са алергични реакции. Често се получават врастнали косми. Косъмчетата растат с различна скорост. Често се получават пропуски и се налага да отстранявате останалите косъмчета с епилатор, пинсета или бръснач. Необходимо да изчакате космите да достигнат определена дължина, за да си правите процедурата. Никога не можете да достигнете гладка кожа, каквато се постига след бръснене или депилация.

Епилатор

 • Плюсове: Използва се в домашни условия. Необходимата дължина на косъмчетата е по-малка от нужната за кола маска или шугъринг. Косъмчетата изтъняват.
 • Минуси: Процедурата е много болезнена независимо колко скъп епилатор ще си закупите – винаги ще чувствате болка от отскубването на космите. Процедурата отнема много повече време от всички гореизброени (дори и ако включим пътя до козметичен салон за кола маска). Не можете да достигнете сами всички зони (дори не коментираме зона интим…). Въпреки, че хваща по-къси косми, пинсетите не могат да хванат най-късите косъмчета. Съответно не можете да постигнете ефекта на наистина гладка кожа. И отново се получават врастнали косъмчета.

IPL система (фотоепилатор)

 • Плюсове: Има IPL системи за домашно ползване. Ефектът трае между 4 и 8 седмици.
 • Минуси: Подобна система за домашно ползване е скъпа, дори без да включваме цената на консумативите (ако изобщо е възможно да се подменят само част от тях при повреда). Ефектът е временен, тъй като за разлика от лазерната епилация, фотоепилаторът ползва различни дължини на вълната. Това означава, че може да засяга косми с различна пигментация, но същевременно не може да различи пигмента на кожата от косъма ( за това не се използва в топлите месеци между Април и Септември). От друга страна, дължината на вълните не е достатъчна, за да унищожат космения фоликул и практически траен ефект не може да се постигне. Не на последно място – неправилната употреба може да доведе до тежки изгаряния.

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ – единственият метод за трайно обезкосмяване

След като разгледахме най-разпространените методи за обезкосмяване ще се спрем и върху най-ефективният – лазерна епилация с апарат от висок клас. Да, отново подчертаваме, че е много важно с какъв апарат ще бъдат третирани космите, тъй като ниските класове лазерни апарати нямат необходимата плътност, времетраене и мощност на импулса. Практически трайно обезкосмяване не може да се постигне с текъв лазер. Също така, при диодният лазерен апарат от висок клас – Elysion-Pro, с който работим в Nude Aesthetic, можем да селектираме успешно пигмента на косъма от пигмента на кожата. По този начин можем да избегнем опасността от изгаряне на по-тъмна кожа и кожа с тен. Същевременно, дължината на вълната достига до косменият фоликул и го унищожава. Процедурите лазерна епилация в Nude Aesthetic са не само с траен ефект, но и напълно безболезнени. (Прочетете повече за лазерната епилация тук: https://nude-aesthetic.bg/procedure/lazerna-epilatsiya/)

Единственият недостатък е, че не може да се третират косми без пигмент, т.е. бели косми. Дори и много светло русите косми имат пигмент и могат да се третират.

Други предимства са:

 • Няма как да пропуснете място от зоната за обезкосмяване;
 • Вече няма недостъпна зона (особено за мъжете, които искат да се отърват от нежеланото окосмяване по гърба);
 • Кожата е гладка, както след бръснене;
 • Процедурите се извършват от квалифицирани терапевти;
 • При спазване на графика на процедурите, след завършване на пълен курс се налага поддържаща процедура ВЕДНЪЖ ГОДИШНО и то не за всички зони!

Методи за обезкосмяване Ако ви е омръзнало да робувате на своите косми, позволете ни на нас да ви оттървем от тях!

запиши час за консултация
0
  0
  Твоята количка
  Твоята количка е празнаВръщане към магазина