ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ ЗА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

АЗ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….


Разрешавам да бъде извършвана процедура лазерна епилация върху кожата ми, което включва, на-маляване или пълно елиминиране на нежелоното окосмяване. Разбирам, че тази процедура е избираема, че резултатите могат да варират в зависимост от индивидуалните особености на космите и кожата и е възможно да се наложи изпълнението на няколко процедури до постигане на желания резултат.

РАЗБИРАМ, ЧЕ:

• Еlysion PRO е лазерно устройство, което осигурява импулс от светлинна енергия. Тя се абсорбира от хромофорите в кожа, като меланина в косъма и предизвиква термична реакция. Целият персонал в ста-ята, в която се прави процедурата, включително аз, трябва да носят предпазни очила, за да се предо-тврати потенциалното увреждане на очите.

• Усещането, причинено от светлината, понякога може да бъде неприятно и може да се почувства като умерено/силно боцкане и/или затопляне. Ако лекарят, терапевтът или операторът реши да използва анестетик за намаляване на дискомфорта по време на процедурата, всички опции и свързаните с тях рискове от анестезия ще бъдат обсъдени с мен.

• По време и след процедурата третираната зона може да стане червена и подута за два до двадесет и четири (2-24) часа или повече. Охлаждане на тази зона след процедурата (например, с ледени пакети илиохлаждащи гелове) може да помогне за намаляване на дискомфорта и подуването.

• Честите нежелани реакции включват временно зачервяване (еритема) или ефект, сходен с леко слън-чево изгаряне. Нежеланите реакции могат да продължи от няколко часа до 3-4 дни или повече. Други възможни странични ефекти включват, но не се ограничават до: образуването на струпеи, дразнене, излющване на кожата, хематоми, зачервяване, сърбеж, болка, парене, подуване (оток), спукани капиляри,акне или херпесни възпаления. Има много редки случаи, в които не се постига желания краен резуртат за обезкосмяване.

• Промени в пигментацията, включително хипопигментация (изсветляване на кожата) или хиперпигмен-тация (потъмняване на кожата), могат да се получат и останат по кожата от един до 6 (1-6) месеца или по-дълго, или дори постоянно. Луничките могат да станат по-бледи или да изчезват временно или постоянно в зоните на третиране.•Съдовите лезии в третираната зона могат да станат по-светли или по-тъмни.

• Рядко се случват сериозни усложнения, но са възможни. Те могат да се проявят като белези, съсиреци, изгаряния, хематоми (натрупване на кръв под кожата), пълна загуба на цвета на косъма и алергични ре-акции към използваните медикаменти или материали по време на процедурата.

 

ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ


РАЗБИРАМ И ПРИЕМАМ, ЧЕ:

•Са възможни странични ефекти като изсветляване на кожата и значително зачервяване.

•Няма пълна гаранция, че очакваните резултати ще бъдат постигнати.

• Излагането на слънце, използването на солариуми / лампа за тен, лосиони за тен и неспазването на инструкциите за последваща грижа за кожата след процедурата могат да увеличат вероятността отусложнения. Трябва да избягвам слънцето, солариумите и лосионите за тен, както и абсолютно задължи-телно да използвам ежедневно слънцезащитен крем (препоръчва се SPF 45) след процедурата.

• Съществува риск новият растеж на космите да бъде различен: като например, увеличаване на растежа на космите, намаляване на растежа, разреждане на космите, изтъняване и изсветляване на космите, дори пълно побеляване на някои косми.

• Налице е също така повишен риск от неравномерен растеж на космите при хора с близкоизточен или средиземноморски ген, също така и при хора с лошо дефинирана линия на космения растеж или без ясно очевиден преход между линията на косата и лицето

• Трябва да се свържа с лекаря или терапевта, извършил процедурата, възможно най-скоро, ако имам някак-ви съмнения относно страничните ефекти или усложнения след процедурата.

• С настоящото давам съгласието си за приложението на всяка анестезия или седиране, които се препо-ръчват или считат необходима за моята (ите) процедура (и). Разбирам, че всички видове анестезия и седация носят рискове и възможност за усложнения, или дори в краини случаи – смърт.

• Липсата на медицинска анамнеза или предостаянето на неверни данни то моя страна относно здравния ми статус, преди да се подложа на процедура за лазерна епилация, може да повлияе на резултатите от процедурата, както и да е причина за потенциални усложнения след нея.

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ да ми бъдат направени снимки преди, по време и след процедурата, както и тези снимки да бъдат използвани

-за моето досие и проследяване на резултатите от процедурата; ……………

– за медицински цели, проучвания, професионални публикации или за търговски цели. ……………

Снимки или цифрови изображения, които разкриват моята самоличност, няма да бъдат използвани без моето писмено съгласие. Ако моята самоличност не е разкрита, моите снимки и цифрови изображения могат да бъдат използвани, споделяни публично без мое разрешение.Инструкциите бяха обсъдени с мен преди и след процедурата. Процедурата, потенциалните ползи и рискове, както и алтернативните възможности за тетиране ми бяха задоволително обяснени. Прочетох и разбрах цялата информация, представена ми преди да дам съгласието си и да разреша пристъпването към процедурата. Получих отговори на всичките си въпроси. Свободно давам съгла-сието си за извършване на процедурата днес, както и за евентуални бъдещи процедури.


Име на клиента………………………………………………………………………………………….. 
Дата……………………………………………………………………………………………. Подпис………………………………………………………………..

 

*Последна актуализация нa 08.01.2024 г. от Nude Aesthetic Center.

0
    0
    Твоята количка
    Твоята количка е празнаВръщане към магазина