Защо трябва да пием вода?

Всички жизнени процеси в човешкото тяло са свързани с водата. Тялото ни е изградено от близо 70% вода и ежедневно се нуждае от достатъчно количество, за да функционира правилно. Хидратацията на организма е изцяло наша собствена отговорност, която не трябва да пренебрегваме.

В Nude Aesthetic Center обръщаме специално внимание на това какви са ползите за организма от пиенето на вода, особено при извършване на процедури с VelaShapeIII и сега ще разкажем малко по-подробно за тях.

Водата е здраве и красота!

Пиенето на вода подобрява метаболизма

  • Поддържа биохимичния баланс в оранизма;
  • Подобрява функциите на отделителната система и сърцето;
  • Помага при борбата с излишните килограми – освен, че участва активно в процеса на разграждане на мазнини, пиенето на вода намалява апетита и потушава чувството на глад;

Научно доказано е, че пиенето на хладка вода сутрин на гладен стомах, може да ускори метаболизма, тъй като тялото трябва да изразходи повече енергия, за да повиши температурата й. Също така, осигурява по-добра работа на храносмилателната система, което от своя страна води до по-бързо усвояване на хранителните вещества от организма.

Водата помага за поддържането на свеж и красив вид на кожата

Дехидратацията на тялото се вижда най-бързо върху кожата. Тя става суха, груба, а при по-тежки случаи – напукана. Пиенето на вода увеличава притока на кръв към кожата, като й придава здрав и свеж вид. Водата помага да се запази еластичността и мекотата на кожата, като същевременно намалява вероятността от преждевременна поява на бръчки.

Подобрява настроението и повишава нивата на енергия

Дехидратацията засяга пряко повечето функции в организма, тъй като две трети от човешкото тяло се състои от вода. Това се отразява отрицателно върхо настроението (стрес, повишена раздразнителност) и нивата на енергия (чувство на умора, апатия). Приема на вода подобрява настроението и повишава нивата на енергия в организма. Важно е да се има предвид, че чувството на жажда е сигнал от организма, че вече започва да се чувства дехидратиран.

Водата изчиства натрупаните токсини

Пиенето на вода помага да се изчистят натрупаните токсини и шлаки в тялото. Забързаният начин на живот, съпроводен с нездравословно хранене, употребата на алкохол и цигари, както и външни фактори като замърсената градска среда, оставят своя отпечатък в тялото под формата на токсини, които се трупат с времето.

За прочистване на тялото от натрупаните токсини се препоръчва сутрин на гладно да се пие чаша топла вода с един прясно изстискан лимон или чаша топла вода с 2 лъжици ябълков оцет.

ЗАЩО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО ДА ПИЕМ ВОДА, КОГАТО СИ ПРАВИМ ПРОЦЕДУРИ С VELASHAPE III

Антицелулитните процедури с VelaShapeIII, които извършваме в Nude Aesthetic Center, повлияват стените на мастните клетки като ги правят пропускливи. Съдържимото в мастните клетки се изхвърля от организма чрез лимфата. Основното предназначение на лимфата е да измива мъртвите клетки, бактерии, вируси и токсини от лимфните капиляри и канали. Близо 80% от отровите и токсините в организма ни се намират именно в междуклетъчната течност. За да пречистим организма си, и да изхвърлим тези токсини, трябва да пречистим лимфата, т.е. да пием много вода.

С грижа за ВАС, ние в Nude Aesthetic Center подаряваме на всеки клиент на процедурите с VelaShapeIII по едно удобно и практично шише за вода, което да ви напомня колко е важен приема на вода, както за процедурите, така и за вашето здраве!

 

запиши час за консултация
0
    0
    Твоята количка
    Твоята количка е празнаВръщане към магазина