Видове „портокалова кожа“

Целулитът, известен още като „портокалова кожа“, представлява натрупване на подкожна мастна тъкан, която се очертава видимо върху кожата и я прави релефна.

Близо 90% от жените след пубертета и над 10% от мъжете имат козметичен проблем с целулита, като състоянието може да премине и в здравословен проблем, ако не се вземат мерки.

Целулитните натрупвания се локализират в най-голяма степен в зоната на ханша, бедрата и корема, но не рядко могат да засегнат и областта на подбедриците и задната част на ръцете. Апаратът, с който работим в Nude Aesthetic – VelaShapeIII е единственият, чрез който без оперативна намеса можете да редуцирате целулита във всички тези зони!

Какво представлява целулита?

При образуването на целулит се засягат в най-голяма степен мастните клетки в хиподермата. Това е най- повърхностния слой на подкожната тъкан, който е структурно различен от подлежащите дълбоки слоеве мастна тъкан. В хиподермата мастните клетки са подредени в делчета, около които има вертикални влакна съединителна тъкан. Тези влакна започват от дермата, спускат се през хиподермата и се залавят за фасциите под нея. Когато се увеличи обема на повърхностният слой мастни клетки, те избутват нагоре и издигат надлежащата кожа, а тези влакна я придърпват – образувайки хлътвания. Сигурно ще сте изненадани да разберете, че самите мастни клетки могат да увеличат обема си до 60 пъти! Това значително може да измени цялостната структура и релеф на подкожната тъкан и да доведе до образуването на т.нар. „портокалов“ вид на кожата. Освен естетически неприятно, това увеличаване на обема на мастните клетки има и здравословни последици. При своето нарастване, мастните клетки притискат кръвоносните и лимфни съдове и така затрудняват микроциркулацията на кожата. Колкото повече се задълбочава този проблем, толкова повече тези нарушения водят до натрупването на отпадни продукти и лимфен застой в подкожната тъкан.

Нормална кожа и кожа с целулит

Как изглежда нормална кожа и кожа с целулит

В Nude Aesthetic винаги обръщаме внимание  колко е важно редуцирането на целулита и че освен естетичен проблем, целулита с времето се превръща в метаболитен и здравословен проблем.

Какви са причините за появата на целулит?

Основни рискови фактори, повлияващи образуването на целулит са:

 • Хормонален дисбаланс;
 • Генетични фактори;
 • Направилно хранене;
 • Ниска физическа активност;
 • Стрес.

Видове целулит

Има различни класификации и вариации за видовете целулит, които го разделят спрямо неговата структура, консистенция и локализация. Най-основно могат да бъдат причислени към два основни вида – мек и твърд целулит, като често към тях се добавя и трети вид – оточен.

 1. Оточен целулит

  Това е най-рядко срещаната форма. Появява се в пубертета и засяга основно бедрата без да бъде съсредоточен в една точка – типична „портокалова кожа“. Може да бъде придружен от чувство за тежест или болка, а с годините да причини циркулаторни проблеми или да дегенерира в разширени вени .

 2. Твърд (фиброзен) целулит

  Кожата е компактна, твърда, трудно е да се защипе и локалната ѝ температура е по-ниска от тази на останалата част на тялото. Твърдият целулит често се придружава от стрии от външната страна. Характерно за кожата е вълнообразния релеф, който не се променя при движение на тялото . Един от най-често срещаните видове твърд целулит е спортният. Обикновено се наблюдава при по-атлетичните натури и хора занимавали се дълго време със спорт. Проблемът при него е, че се образува в дълбочина – около или върху мускулите. Специфично за твърдият целулит е, че всяко дори и лекото , притискане на тъканта в зоната причинява болка, а и най-малкият удар-хематом.

 3. Мек целулит

  Появява се най-често по външната и вътрешната страна на бедрата и седалището . Повърхностните тъкани са отпуснати и при прищипване с ръка или при натиск променят формата си. Мекият целулит е по-ясно забележим и по-лесен за третиране, тъй като се образува по-близо до повърхността на кожата, а не при мускулите. Обхваща по-големи площи, по-мек е и някак подвижен. Възможно е да бъде придружен от проблем в кръвообръщението, умора или мускулни болки .

Много рядко жените са засегнати само от един тип целулит. Обикновено се наблюдават повече от една форма на целулита .

Четирите степени на целулит

Освен различен по вид, според Скалата на Нюрнбергер – Милър целулита има и четири различни степени

За да определите коя степен целулит имате е достатъчно просто да притиснете кожата с пръсти и да анализирате резултата според характерните особености на всяка от тях:

Степен 0
Кожата изглежда и се чувства гладка, без никакви следи от набръчкване дори при прищипване.

Степен 1
Целулитът не се забелязва в състояние на покой (седнало, изправено или легнало положение) на тялото, но при прищипване на кожата мастните депа се открояват.

Степен 2
Целулитът внезапно се появява, когато сте в изправено положение, но не се вижда, когато легнете. Усеща се дори лека чувствителност при допир на кожата в засегнатите зони.

Степен 3
Целулитът е видим по всяко време, без значение в каква позиция е тялото ви, дали прищипвате кожата или не.

Защо процедурите с VelaShapeIII в Nude Aesthetic са най-ефективният метод за редуциране на целулит?

С над 3,5 милиона извършени процедури и хиляди клинични изследвания, VelaShapeIII е доказано най-добрата неинвазивна процедура за редуциране на целулит, намаляване на обиколката и изглаждане и стягане на кожата. Защо? VelaShapeIII комбинира инфрачервена светлина, би-болярна радиочестота, вакуум и механичен масаж. Благодарение на тази четири компонентна EOS патентована технология, влакната съединителната тъкан, които държат мастните клетки на място, се нарушават, а топлината унищожава мастните клетки и стимулира образуването на нов колаген. Вакуума и масажни ролки на VelaShapeIII отпускат фиброзните влакна, което увеличава циркулацията и насърчава лимфния дренаж. Дълбокото нагряване на мастните клетки, фиброзната съединителна тъкан и подлежащите дермални колагенови влакна, свива мастните клетки в зоната на третиране.

Механизъм на работа на VelaShape3

Механизъм на работа на VelaShapeIII

Разбира се, най-важният въпрос, който вълнува всеки желаещ да се пребори с целулита е: Какви са резултатите, които ще постигнете след процедурите с VelaShapeIII в Nude Aesthetic? А тях можете да разгледате в нашата галерия от снимки с резултати на наши клиенти тук:

РЕЗУЛТАТИ АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОЦЕДУРИ

Запишете час за безплатна консултация с наш терапевт, за да можем да отговорим конкретно на Вашите въпроси!

 

запиши час за консултация
0
  0
  Твоята количка
  Твоята количка е празнаВръщане към магазина