Лазерна епилация при светли хора

Мили руси дами, как реагирате, когато чуете „лазерна епилация“?

Вероятно си казвате: „О, това не работи за мен. Залагам на кола маска“.

Истината е, че лазерната епилация работи, като в много страни по света тя не е просто най-модерното средство за обезкосмяване, а единственото. В Испания, Италия, Гърция, Дубай, Австралия, САЩ на кола маската, бръсненето и епилаторите се гледа като на отживелица.

Накратко, ако при Вас мили руси дами, лазерната епилация не е дала желания резултат, то значи сте сгрешили мястото, специалиста или апарата, но не и процедурата.

Хората, които са естествено руси определено имат проблем с епилирането  и това е така, защото техните кожи са много светли, а космите им са светли и тънки – предизвикателство за голяма част от лазерите за епилация. Затова:

 

Винаги питайте с какъв лазер работят в салона или клиниката, която посещавате.  Лазерът, с който работим в Nude Aesthetic има два режима на работа – динамичен и статичен. Статичният режим е подходящ за третиране на тънки и светли косми още от първата процедура. Т.е. ако сте естествено руса още в началото на курса от процедури лазерна епилация, зоните ще бъдат третирани на статичен режим. Този режим се използва и след 4-та процедура (при по-тъмни косми), когато окосмяването става по-светло и тънко.

Още любопитни факти, които е хубаво да знаете за успешната лазерна епилация.

Импулсът, който произвежда лазерът се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета). Той превръща светлината на импулса в топлина, косъмът я отвежда до луковицата. Тя се загрява и се пръска. Така косъмът бива унищожен.  Чрез лазерна епилация могат да се унищожат само космите в анагенна фаза на растеж (активна фаза). В тялото ни има косми, които се намират в телогенна и в катагенна фаза  Те не могат да бъдат засегнати от импулса и съответно не могат да бъдат унищожени.

Изводът е, че с една процедура лазерна епилация унищожаваме само една част от космите в дадената зона. Около 20%. Затова трябва да направим курс от поне 6-8 процедури с Elysion-Pro, за да постигнем оптималния резултат. (прочетете повече за лазерната епилация : https://nude-aesthetic.bg/procedure/lazerna-epilatsiya/ )

И още два важни съвета за успешна лазерна епилация:

Винаги бръснете зоната поне 24 часа преди процедурата. Използвайте единствено самобръсначка. Целта е косъмът да е видим, за да може да бъде засегнат от импулса. Космите не трябва да бъдат и по-дълги (например на 1 седмица и отгоре), тъй като ще уловят импулса и той ще ги изгори на повърхността, а не в корена, каквато е целта на лазерната епилация. Никога не правете кола маска преди лазерна епилация. При кола маската косъмът се отскубва от основата и не може да бъде засегнат от импулса на лазера. В този случай ще трябва да изчакате поне две седмици преди да направите епилация. Не ползвайте епилатор или пинсета, поради същата причина.

Посещавайте редовно процедурите, точно както Ви е посъветвал специалистът. Той Ви насочва в кои дни космите ще бъдат в анагенна фаза и процедурата ще даде най-добри резултати.  Закъснението може да окаже негативен ефект върху резултата от епилацията, а при подраняване – просто си давате парите на вятъра.

Съветваме Ви да запишете час за безплатна консултация при наш специалист, за да можем да отговорим по-конкретно на Вашите въпроси.

запиши час за консултация
0
    0
    Твоята количка
    Твоята количка е празнаВръщане към магазина